Op welke manieren kan ik de bounce rate op mijn website verlagen?

Bounce Rate VerlagenAls bezoekers direct na binnenkomst je website verlaten, dan noemen we dat een bounce. Een hoge bounce betekent dat – in verhouding tot het totaal aantal bezoekers – veel bezoekers wegstuiteren van je website. Dat kan komen door een slechte gebruikerservaring, zoals een trage laadtijd of een website die niet presteert op mobiele apparaten. Dit zijn slechte signalen voor Google en dat kan leiden tot lagere posities in de zoekmachine.

Je kunt een hoge bounce omtoveren tot kansen om verbeteringen door te voeren op je website. Deze verbeteringen zorgen voor betere websiteprestaties en moeten leiden tot hogere posities in de zoekresultaten. Je dient de bounce te analyseren om verbeterpunten te ontdekken en door te voeren. Als je dit goed doet, dan kun je de betrokkenheid van gebruikers vergroten, de posities van de websites in de zoekmachine stimuleren en uiteindelijk meer omzet genereren.

Voordat we daar dieper op ingaan, leggen we uit wat een bounce is en wat de oorzaken kunnen zijn. Vervolgens vertellen we waarom een bounce niet altijd slecht hoeft te zijn. In het verlengstuk daarvan bespreken we 15 manieren om de bounce te verlagen.

Wat is een bouce?

Volgens Google is een bounce een sessie waarbij één pagina van de website wordt bekeken. Een bounce wordt berekend als een sessie waarin een gebruiker slechts een pagina op een website opent en vervolgens de website verlaat zonder een tweede pagina te bezoeken.

Hoewel deze definitie duidelijk en gemakkelijk te begrijpen is, is de onderliggende oorzaak van een bounce over het algemeen iets complexer.

Wat zijn oorzaken van een hoge bounce?

Soms kan een hoog bounce een gevolg zijn van een slechte gebruikerservaring. Een bezoeker kwam op de pagina en de pagina leverde niet de content die ze verwachtten of ze waren teleurgesteld door iets anders, zoals een website die niet reageerde op een actie of een trage laadtijd had.

Anderzijds kan een hoge bounce ook het gevolg zijn van een positieve gebruikerservaring. Stel dat een gebruiker zoekt naar een lijst met ingrediënten van een recept. Die klikt door naar het zoekresultaat en komt rechtstreeks op een blog waar het recept staat. De gebruiker weet voldoende en verlaat daarna weer de website. Dit is een voorbeeld van een goede gebruikerservaring, want de bezoeker vond de informatie die ze zochten en vertrok daarna.

Is een hoge bounce een slechte zaak?

Dat hangt ervan af. Als de homepage fungeert als een uitvalsbasis tot de rest van de website en een groot deel van de gebruikers alleen je homepage bekijkt, is een hoge bounce een slechte zaak. Er zijn daar voldoende kansen om verder te klikken op de website, maar die worden niet benut. Als je website echter uit maar één pagina bestaat, zoals een blog, is een hoge bounce heel gebruikelijk en te verwachten. Een hoge bounce klinkt negatief, maar hoeft dat dus niet te zijn. Het ligt er maar net aan wat het doel is van de website.

Als Google een hoge bounce veroorzaakt

Het algoritme van Google identificeert waar een pagina over gaat en wat de intentie van de zoekopdracht is. Deze informatie wordt aan elkaar gekoppeld en dat zorgt ervoor dat de gebruikers vaak de juiste resultaten voorgeschoteld krijgt.

In zeldzame gevallen kan Google een website tonen die niet het juiste antwoord is op de zoekopdracht. Dit kan gebeuren wanneer slechte zoekwoorden worden gebruikt voor de zoekopdracht, bijvoorbeeld onduidelijke woorden of woorden met een dubbele betekenis. In dat geval stuurt Google de bezoekers naar de verkeerde pagina.

De bezoeker vindt daar niet de informatie die het voor ogen had. Een hoge bounce is in deze situatie geen slechte weerspiegeling van de website zelf, want met de content hoeft niets mis te zijn. De oorzaak van het probleem kan liggen bij het algoritme van Google of, waarschijnlijker, bij de zoekterm die een gebruiker heeft ingetypt. Een hoge bounce is dus niet altijd een signaal van problemen met de pagina. Desalniettemin is het belangrijk om de bounce in de gaten te houden. Dan weet je zeker dat er niets is dat de bezoekers wegjaagt.

15 manieren om de bounce te verlagen

We bespreken 15 manieren om de bounce te verlagen. Deze manieren moet zorgen voor een betere websiteprestatie en optimale gebruikerservaring, zodat dit kan tot hogere posities in de zoekresultaten.

1. Let op de laadtijd van de pagina

Wanneer een gebruiker buitensporig lang moet wachten (en met overdreven bedoel ik meer dan drie seconden) voor het laden van een pagina, ontstaat er een slechte gebruikerservaring. De content op deze pagina doet er niet toe als een bezoekers deze niet eens direct of snel kan inzien. De laadtijd van pagina’s is nog belangrijker voor mobiele apparaten, omdat uit cijfers blijft dat gebruikers daar nog minder geduld hebben en eerder zullen bouncen.

2. Maak zoeken op de site gemakkelijk

Sommige websites hebben geen zoekfunctie op de website of deze functie is niet goed zichtbaar. Als een gebruiker op zoek is naar iets specifieks dat ze niet meteen op een pagina zien, is dit een uiterst handige tool. Gebruikers kunnen dan snel zoeken naar de juiste informatie in plaats van direct de pagina of website verlaten.

3. Zorg voor eenvoudige navigatie

De navigatie moet gemakkelijk en moeiteloos zijn voor bezoekers. Wanneer een gebruiker op een website komt, hebben ze een duidelijke richting nodig. Zo vinden ze snel de content waar ze naar op zoek zijn en raken ze niet verdwaalt. Als de navigatie niet simplistisch en duidelijk uiteengezet is, dan zullen ze hoogstwaarschijnlijk van de website bouncen.

4. Focus op een geweldig ontwerp

Een goed ontwerp is intuïtief en wekt vertrouwen op bij een gebruiker. Het is bovendien een signaal van kwaliteit, want het laat zien dat er tijd en moeite in gestoken is. Bezoekers zullen niet veel tijd doorbrengen op een website die onaantrekkelijk is of onbetrouwbaar oogt. Een aantrekkelijke gebruikerservaring bieden door een geweldig ontwerp gaat niet alleen over esthetiek, maar het gaat ook om het creëren van een functionele, intuïtieve en prettige algehele website-ervaring.

5. Houd mobiel top-of-mind

Google is enkele jaren geleden overgegaan op mobile first. Dat betekent dat Google primair de mobiele versie van je website crawlt, indexeert en vervolgens rankt, in plaats van de desktopversie. Het is belangrijk om vanuit die gedachten te denken en je strategie daarop aan te passen. Een website moet een responsief ontwerp hebben om gebruikers op mobiele apparaten een solide gebruikerservaring te bieden. Door prioriteit te geven aan mobiel ontwerp is dat je daarmee de bounce kan verlagen.

6. Webpagina’s gemakkelijk leesbaar maken

Content op een pagina moet duidelijk en effectief zijn opgemaakt. Dit is cruciaal vanuit het oogpunt van de gebruikerservaring, aangezien geen enkele bezoeker de voorkeur geeft aan ongeorganiseerde stukken tekst wil zien. Als bezoekers dit zo ervaren zullen de content liever overslaan en bouncen. Als de content is opgemaakt in kleinere blokken, inclusief opsommingstekens of afbeelding- en videocontent, zal een gebruiker de inhoud veel gemakkelijker begrijpen en het ook als prettig ervaren om verder te lezen op je website.

7. Schrijf kortere alinea’s

Een van de belangrijkste dingen die helpen bij de algehele leesbaarheid van een website, is de lengte van de content. Maak content in korte alinea’s, zodat je bezoekers snel de content kunnen opnemen. Je dient daarbij ook rekening te houden met mobiele gebruikers, want voor die gebruikers kunnen korte alinea’s op een desktopversie ook extra lang ogen op een mobiel apparaat.

8. Gebruik verschillende soorten content

De vorige twee punten gingen over de leesbaarheid van de website en ook het volgende punt heeft daarmee te maken. Het is belangrijk om verschillende soorten content te gebruiken om bezoekers effectiever te betrekken. Videocontent kan bepaalde informatie beter overbrengen dan tekst, denk maar eens aan instructievideo’s. Ook kunnen kwalitatieve afbeeldingen helpen de tekst op te splitsen en te ondersteunen, met als gevolg een lagere bounce.

9. Gebruik relevante zoekwoorden

Gebruik relevante trefwoorden die passen bij het hoofdonderwerp. Het nauwkeurige gebruik van woorden, zinnen, alinea’s en koppen zal helpen om aan Google te communiceren waar de pagina over gaat. Blijf bij het onderwerp en dwaal niet af. Hoe dichter de pagina bij het onderwerp blijft, hoe groter de kans dat Google de juiste bezoekers stuurt. De juiste bezoekers zijn in deze de bezoekers die tevreden zijn met wat ze op pagina aantreffen, waardoor de bounce wordt verlaagd.

10. Relevante doelgroep targeten

Net als bij relevante zoekwoorden, moet relevante content over het algemeen over de gehele website gebruiken worden en moeten de juiste gebruikers worden getarget. Identificeer de juiste doelgroep en creëer content rond die doelgroep. Targeting mag niet te breed zijn, omdat de kans groter is dat je gebruikers krijgt die niet op zoek zijn naar wat je website biedt. Door je te focussen op een specifieke doelgroep kun je ervoor zorgen dat je de juiste mensen vindt die ook daadwerkelijk op zoek zijn naar wat je website te bieden heeft. Deze gebruikers zullen meer betrokken zijn, meer tijd besteden op de website en bovendien niet zomaar bouncen.

11. Voeg een overtuigende call-to-action toe

Een call-to-action (CTA) moet duidelijk zichtbaar zijn op een website. De gebruiker zou dit binnen enkele seconden moeten kunnen vinden. Een CTA moet ook aantrekkelijk zijn, zodat een gebruiker wordt verleid om erop te klikken. De gebruikte kleuren, het lettertype en/of de animatie, zijn allemaal elementen die een grote impact kunnen hebben op het klikgedrag van de gebruiker.

12. Beperk gebroken links

Een groot aantal gebroken links zal een slechte gebruikerservaring veroorzaken, waardoor een bezoeker ontevreden en gefrustreerd wordt als hij de content die hij zoekt niet kan vinden. De pagina zal namelijk niet bereikbaar zijn en de bezoeker zal naar een niet bestaande pagina gestuurd worden. Dat is een slecht signaal en levert in de meeste gevallen een bounce op. Er zijn een paar verschillende manieren om gebroken links te lokaliseren, zoals via Google Search Console via een audittool als Screaming Frog. Het doorvoeren van een redirect naar de juiste pagina kan een oplossing zijn.

13. Focus op een interne linkstrategie

Vergroot de kans dat gebruikers op je website blijven door interne links toe te voegen. Interne links zorgen ervoor dat gebruikers gemakkelijk door de website kunnen navigeren en zorgt voor een aangename gebruikerservaring. Het opzetten van een doordachte interne linkstrategie zorgt bovendien dat de crawler van Google je website beter kan indexeren en dat kan leiden tot betere posities in de zoekmachine.

14. Zorg ervoor dat links in een nieuw tabblad worden geopend

Bij het maken van een goede interne linkstrategie en het linken naar andere pagina’s op een site, is het belangrijk om het zo in te regelen dat links in een nieuw tabblad worden geopend. Dit helpt om de tijd die een gebruiker op een website doorbrengt te vergroten, aangezien er meerdere pagina’s tegelijk geopend zijn. Ook ziet Google dit niet als een bounce.

15. Maak een 404-pagina die nuttig is

Een 404-pagina moet duiden dat een pagina niet is gevonden en alternatieve webpagina’s bieden waar een gebruiker naartoe kan navigeren, bijvoorbeeld de belangrijkste diensten of producten van een website. Dit zal helpen om de bounce te verlagen.

Laatste woord

Als je bounce te hoog is, kan je website gestraft worden door Google en andere zoekmachines. Je website zal misschien lager worden getoond in de zoekresultaten en dat kan leiden tot minder verkeer of omzet. Het is bovendien een signaal dat er mogelijk wat problemen zijn met het ontwerp van je website, bijvoorbeeld dat deze traag is of niet is geoptimaliseerd voor mobiel. Met de genoemde tips kun je je bounce verlagen, SEO verbeteren en conversies verhogen.

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Jeroen van JM Promotions


Gratis SEO Audit – Zoekmachine Optimalisatie Score Weten?

gratis-seo-quickscanWij kunnen uw website in korte tijd met een grote hoeveelheid van gerichte zoekwoorden naar de top van Google brengen en uw website zichtbaar maken in de zoekmachines. Wij kunnen u helpen bij het verkrijgen van:

 • Meer organisch verkeer / bezoekers
 • Meer verkopen
 • Meer inkomsten
 • Meer geld
 • Meer succes

HOE?
We zullen uw website aanpassen volgens de nieuwste regels van Google, deze intern + extern SEO optimaliseren en u hoogwaardige backlinks bieden die uw website naar de toppagina van Google brengen en u de website bezoekers brengen die op zoek zijn naar uw zoekwoorden.

De rangschikkingsfactoren variëren afhankelijk van het type zoekresultaten dat door Google wordt weergegeven voor een specifieke zoekopdracht. Dat kunnen lokale zoekresultaten zijn (voor zoekopdrachten met een lokale bedoeling, zoals ‘restaurants bij mij in de buurt’) of resultaten die niet erg afhankelijk zijn van de locatie van het apparaat van een gebruiker (bijvoorbeeld ‘online schoenenwinkel’).

De belangrijkste rangschikkingsfactoren voor veelvoorkomende zoekopdrachten zijn:

1) Website Content

De volgende factoren die verband houden met website-inhoud zijn het belangrijkst:

 • Het moet van hoge kwaliteit zijn;
 • Het moet zeer relevant zijn voor de zoekintentie en zoekopdracht;
 • Er moet voldoende inhoud op een website staan;
 • Geen plagiaat van andere websites;
 • Geen duplicatie van inhoud op twee of meer pagina’s van een website;
 • Geen verborgen inhoud.

2) Backlinks / Linkbuilding

Waar wij op letten:

 • Het is beter om meer backlinks van unieke domeinen en hosting accounts (verschillende C-Class IP´s) te hebben (dit kunnen wij leveren uit ons eigen portfolio en hiermee onderscheiden wij ons van de concurrentie);
 • Diversiteit van backlink-ankers;
 • Verscheidenheid aan backlink-typen (backlinks van afbeeldingen, nofollow / dofollow, omleidingsbacklinks);
 • Autoriteit van verwijzende domeinen.

3) Technische optimalisatie

Waar wij op letten:

 • De hoge laadsnelheid van een website (geconfigureerde compressie en caching, geschaalde en gecomprimeerde afbeeldingen);
 • Geen verbroken links, afbeeldingen en 404-foutpagina’s.

4) Optimalisatie op de landingspagina´s

Hier is een lijst met elementen die moeten worden geoptimaliseerd voor relevante zoekwoorden op alle gepromote pagina’s:

 • Titel, beschrijving, H1, H3 en H3-tags;
  ALT-tekst voor afbeeldingen;
  URL-benoeming.

5) Mobielvriendelijkheid

Volgens Google is nu meer dan 50-60% van de zoekopdrachten wereldwijd afkomstig van mobiele apparaten. Dat is de reden waarom Google websites aanmoedigt om over te schakelen naar adaptieve / responsieve ontwerpen of afzonderlijke mobiele versies te maken om de mobiele ervaring van gebruikers te verbeteren (een adaptief ontwerp wordt als de beste optie beschouwd).

Gratis SEO Analyse & SEO Plan Van Aanpak

Laat het ons wanneer u een gratis SEO audit wilt en de SEO optimalisatie score wilt weten voor uw landingspagina(s). Wij maken een analyse via onze SEO tools en komen met een vrijblijvend voorstel en een plan van aanpak specifiek gericht op uw situatie. U zult blij verrast zijn met alle gratis tips die wij u geven wanneer u besluit met ons in zee te gaan. Geef uw landingspagina door via de contactpagina en we sturen u binnen 48 uur ons SEO plan op.


Marktaandeel Zoekmachine Duck Duck Go Groeit Hard!

DuckDuckGo_search-enginePrivacy speelt een steeds grotere rol en vooral techies waarderen het anoniem browsen op zoekmachine DuckDuckGO erg goed aangezien zij de waarde hiervan beter kunnen inschatten. Zo is het namelijk voor kwaadwillenden niet mogelijk om te achterhalen wie de zoekopdrachten uitvoert en is de zoeker minder vatbaar voor phishing, mallware en andere hacking technieken. Traffic op de site is in 2015 gegroeid met maar liefst 73% en Rand Fishkin van Moz heeft aangegeven dat Duck Duck Go de snelst groeiende zoekmachine van het jaar 2016 zal zijn. Wilt u ook anoniem browsen? Neem dan een kijkje op de site van DuckDuckGo.

Infographic Google v.s. DuckduckGo

DuckduckGO_infographic
Credits: http://tech.co/private-browsing-duckduckgo-vs-google-2015-03
[contextly_auto_sidebar]


Reputation Management Service, Brand & Lead Alerts!

repwarn-mobile-app-keyword-triggered-reputation-management-tool Wij verzorgen reputatie management service via brightlocal.com reputation management software. U kunt deze tool bij Bright Local aanschaffen voor slechts $29,- per maand voor 10 alerts of $97,- per maand voor een onbeperkt aantal alerts. De tool speurt alle belangrijke social media sites (Facebook, Twitter, Linkedin, Google+, Youtube, Instagram), review sites (TripAdvisor. Yelp en andere review sites via de Google zoekresultaten) en Blogs en Fora af naar de gefilterde automatische zoekopdrachten en waarschuwt wanneer deze worden gevonden.

Na aanschaf van de tool kunnen wij voor u uw account gaan inrichten en optimaliseren. Wij hebben hier ongeveer elke maand 1 uur voor nodig om ervoor te zorgen dat u de meest waardevolle alerts ontvangt in uw inbox of op uw mobiele telefoon via de gratis te downloaden mobiele app.

We zullen uw business analyseren en ervoor zorgen dat wanneer iemand over uw bedrijf of uw naam of de naam van uw medewerkers noemt eventueel in combinatie met andere zoek termen dat u een alert krijgt. De alerts kunnen direct, per dag of per week worden gestuurd naar uw email en/of direct gepusht worden via de mobiele app zodat u (of wij) direct kunnen reageren op “mentions”. Door negatieve zoekwoorden op te geven en met slimme filter instellingen sluiten we zo goed als mogelijk niet relevante alerts uit.

U kunt ons elke maand aangeven van welke alerts u er teveel krijgt en welke te weinig en of u extra alerts ingesteld wilt hebben en door wilt laten optimaliseren. Wij zullen alle belangrijke keywords achterhalen waardoor u meer lead alerts zult ontvangen en alle “mentions” van uw bedrijf, product, merk, bedrijfsadres of zelfs die van uw concurrenten! Zo bent u dus super alert en zult u geen kansen laten liggen om adequaat te kunnen reageren op reviews, klachten en mensen die op zoek zijn naar uw product, dienst of oplossing!

Uitbesteden Reputatie Management

Wij weten als geen ander dat u druk bent met uw bedrijf. Daarom staan wij graag succesvolle ondernemers bij in het optimaliseren van hun online reputatie en bieden wij aan om in naam van u of op onze eigen naam of pseudoniem alert te reageren op berichtgeving dat u aangaat. Van tevoren kunnen we afspreken op welke berichtgeving wij mogen reageren en wanneer we berichtgeving aan u door moeten spelen zodat u zelf als eigenaar kunt reageren op belangrijke berichten. Bedenk goed hoeveel geld u kunt besparen door slechts 1 negatieve berichtgeving om te kunnen zetten in een positief bericht door negatieve reviews adequaat op te lossen en de reviewer daarna te vragen zijn/haar review te wijzigen of aan te vullen. 88% van de potentiële kopers vertrouwd online reviews even veel als persoonlijke aanbevelingen van vrienden en collega´s. Een slechte review kan u dus veel verkopen kosten, laat dit u dus niet overkomen. Zonder alerts komt u er niet of te laat achter dat er negatief over uw product of dienst wordt gepraat online!

Lead Generatie Alerts

Middels het instellen van alerts aangaande mensen die op zoek zijn naar een oplossing die uw bedrijf, product of dienst levert kunnen wij gericht antwoord geven op veelgelezen fora en blog artikelen. Waar mogelijk en zonder spammerig over te komen zullen we trachten een link naar uw site te plaatsen. Op deze manier zullen ook anderen die op zoek zijn naar de oplossing die uw bedrijf biedt meteen kunnen doorklikken naar uw site en tevens hebben dergelijke backlinks een positief effect voor uw zoekmachine rankings. Bedenk goed wat voor u de life-time value is van een klant en hoeveel extra klanten u op deze manier kunt binnenhalen.

Reputatie Management Software Met Mobiele Alerts Bestellen

Bestel uw licentie voor de bright local reputatie management tool hier brightlocal.com. Wanneer u voor de jaarlijkse optie kiest dan krijg u tot $167,- korting en betaald u $997,- per jaar voor de unlimited versie. Ga direct naar de site van bright Local om te bestellen en neem daarna contact met ons op om uw account te laten optimaliseren en ervoor te zorgen dat u overal vindbaar wordt bij relevante topics en er alert gereageerd wordt op zowel positieve als negatieve reviews, mentions en mensen die op zoek zijn naar de oplossing die u biedt. Zo kunt u op en kosten efficiënte manier zich positioneren als autoriteit en grote stappen maken om marktleider te worden binnen uw branche.

repwarn-start-now

De instapprijs van $29,- is dus voor het monitoren van 10 alerts en bij een maandelijks abonnement van $97,- per maand kunt u een onbeperkt aantal keywords ontvangen per mail en/of via de mobiele app. De mobiele applicatie stelt u in staat om nog alerter te reageren op positieve en negatieve berichtgeving middels push notifications.

 

Vergelijk hieronder de prijs van brightlocal.com met concurrerende reputatie management tools:

repwarn-price-comparison-table

Klik op de afbeelding voor een uitvergroting!

Wat is brightlocal.com?

brightlocal.com is een reputation management web based tool waarbij je alerts op je mobiel kunt krijgen via de app en zo adequaat kunt reageren op mentions, klachten, reviews en nieuws dat er wordt geschreven over uw bedrijf, product of merk of van uw concurrenten zodat u ook daarop kunt inspelen en bij bv. Klachten over uw concurrent uw service kunt aanbieden. Tevens is het een geweldige leads generator want u kunt dus keywords invullen die betrekking hebben op mensen die zoeken naar uw product of dienst. Een beetje zoals Google Alerts maar dan veel geavanceerder en met mobiele app waardoor u meteen kunt reageren via uw mobiele telefoon.

Bekijk hieronder de video en laat u overtuigen van de reputation management, lead generation en concurrentie analyse potentie van deze tool:


Google Analytics Filter Instellen Referrer Spam Sites Filteren in Bulk!

Let Op; dit artikel is nog steeds actueel echter hebben we een betere oplossing en dat is de traffic te laten redirecten door Cloudflare waardoor alle bot traffic wordt gefilterd, uw site beschermd is tegen hacker aanvallen, uw site sneller laad omdat het wordt gecached en alle slechte traffic zal geen bandbreedte van uw server consumeren. Het resultaat is dat u geen bot traffic meer ziet in uw Google Analytics, uw site sneller laad, uw website niet gehacked wordt. U sites zullen veel minder last van down time, mallware en virus injecties en u zult dus geen omzet verliezen door website downtime. Het enige wat u hoeft te doen om beschermd te zijn tegen bot aanvallen is de DNS settings van uw domein in te stellen in 1 centraal beheersysteem. Tevens ziet u hier enkele nieuwe tools die zijn ontstaan om dit probleem tegen te gaan.

Hieronder ziet u de video van dit systeem en hier vindt u de officiële pagina van dit systeem wat nu slechts $47,- kost.

 

Hieronder volgt het originele artikel:

Spam Referral Filters Instellen Google Analytics

Als je bekend met Google Analytics dan is het je waarschijnlijk opgevallen dat er de laatste tijd erg veel referral spam sites in je Google Analytics account zitten die de statistieken van je Google Analytics account vertroebelen en waardoor het lijkt dat je veel meer website verkeer ontvangt dan in werkelijkheid het geval is. Feitelijk wordt hierdoor je Google Analytics account onbruikbaar en heb je grote kans dat je foute beslissingen gaat maken wanneer je de refererende spam sites niet uit je Google Analytics statistieken hebt gefilterd.

Filters instellen in Google Analytics om referral spam sites te filteren

In Google Analytics kun je eenvoudig filters instellen om die vervelende spam sites niet mee te laten tellen in je Google Analytics statistieken. Als de taal van je Google Analytics account is ingesteld op de Nederlandse taal dan volg je de volgende stappen:

 1. Log in op je Google Analytics-account.
 2. Ga naar “Beheerder”
 3. Kies in de kolom ACCOUNT het Analytics- account dat de property bevat waarvoor u filters in wilt stellen.
 4. In de kolom PROPERTY vindt je het dropdown-menu om een property (website) te selecteren.
 5. Klik op Trackinginfo.
 6. Klik op Lijst met verwijzingsuitsluitingen.
 7. Klik op +VERWIJZINGSUITSLUITING TOEVOEGEN om een domein toe te voegen.
 8. Geef de naam van het domein op.
 9. Klik op Maken om op te slaan.

Zoals je ziet is dit een erg tijdrovende klus wanneer je voor al je sites meer dan 70 spam referral sites moet gaan invoeren vandaar dat we nu hetzelfde gaan doen maar dan geautomatiseerd en in bulk.

Spam Referral Sites Filteren in Bulk

auto-spam-referrer-filter-import

Filters worden automatisch toegepast

Via de tool die je hier vindt kun je eenvoudig al die filters toepassen op een account waar je een x aantal sites onder hebt hangen. Zorg ervoor dat je bent ingelogd en klik dan op de Initialize button die je op die pagina vindt. Klik op Accepteren zodat de tool je gegevens op je account kan ophalen en bewerken. Daarna kun een account kiezen waar je de filter op wilt toepassen en met Cntlr (Control knop op toetsenbord) of Shift kun je dan meerdere sites selecteren die je onder je account hebt hangen. De tool gaat daarna automatisch de filters toepassen op dat account en dan ben je dus in 30 seconden klaar ipv enkele uren.

Welke Spam Sites Blocken in Google Analytics

Hieronder volgt een lijst met bekende spam referral sites die je hoort te blocken in je Google Analytics account. Deze lijst is niet volledig en er komen er ook steeds meer bij dus wellicht dat tegen de tijd dat je dit leest de lijst alweer verdubbeld is. Als je zelf nog enkele vervelende Spam sites weet die je Google Analytics account verpesten laat het dan weten in de comments.

floating-share-buttons.com
semalt.semalt.com
social-buttons.com
buttons-for-website.com
site3.free-share-buttons.com
free-share-buttons.com
www.event-tracking.com
site4.free-share-buttons.com
site22.social-buttons.com
best-seo-offer.com
www.Get-Free-Traffic-Now.com
forum.topic41042339.darodar.com
free-social-buttons.com
www2.free-social-buttons.com
site23.social-buttons.com
site4.floating-share-buttons.com
buttons-for-your-website.com
www4.free-social-buttons.com
guardlink.org
make-money-online.7makemoneyonline.com
site16.social-buttons.com
www1.free-social-buttons.com
www3.free-social-buttons.com
site13.social-buttons.com
success-seo.com
buy-cheap-online.info
site1.floating-share-buttons.com
100dollars-seo.com
best-seo-solution.com
ns1.elitehosting.nl:2222
www6.free-social-buttons.com
e-buyeasy.com
videos-for-your-business.com
www7.free-social-buttons.com
21904015.semalt.com
site5.free-share-buttons.com
www5.free-social-buttons.com
195.238.74.69:2082
468.semalt.com
musica.descargar-musica-gratis.net
semaltmedia.com
youtube-downloader.savetubevideo.com
173.semalt.com
247.semalt.com
28332921.videos-for-your-business.com
306.semalt.com
327.semalt.com
330.semalt.com
340.semalt.com
345.semalt.com
440.semalt.com
460.semalt.com
672.semalt.com
732.semalt.com
887.semalt.com
abl-mebel.ru
adventureparkcostarica.com
aosheng-tech.com
brickellbuickgmc.com
editors.choice41042339.hulfingtonpost.com
gdsmc.be
googlsucks.com
hostingbot.org
http://webmaster-traffic.com
lenziran.com
maautoquote.metlife.com
mydressroom.co.uk
nokoko.com
powitania.pl
rudraitsolution.com
sosoothe.com
theguardlan.com
touchmods.fr
viandpet.com
www8.free-social-buttons.com

[contextly_auto_sidebar id=”OwcrJs10PeDqzkznajohZnrCYvdjx4Rh”]

De 10 Beste SEO Rank Trackers Review 2015

Er zijn een groot aantal SEO rank trackers op de markt. In deze review vergelijken we de tien bekendste en opvallendste aanbieders van 2015 in een overzichtelijke tabel. Drie van de onderzochte rank trackers zijn desktopsoftware, zes zijn cloud diensten. Bij Advanced Webranking (AWR) heb je de keuze uit desktop of cloud. Voor mee uitleg over de vergelijking leest u onderaan de tabel verder.

Product Proranktracker.com Ranktrackr.com Ezeeranktracker.com Rankranger.com SheerSEO.com RankWatch.com MicrositeMasters.com AWR Cloud / AWR Desktop Link Assistant Rank Tracker AccurankTracker.com
Desktop of Cloud? cloud cloud desktop cloud cloud cloud cloud 2 versies desktop desktop
Prijs per Maand? maand maand of eenmalig maand maand maand maand maand of eenmalig eenmalig eenmalig
Goedkoopste pakket $3,95 $17,60 $0 $49 $7 $29 $0 $49 / $199 $0 $47
Duurste pakket $329 $106 $19,99 of $99 $249 $199 $449 $299 $499 / $2999 $299 $47
Updates inbegrepen? v v v v v v v 12 maanden 6 maanden v
Korting bij jaarbetaling ineens? x v x x v v x x x x
Gratis test versie of niet goed geld terug garantie? v v x v v v v v x v
Gratis versie? x x v x x x v x v x
Interface eenvoudig dashboard stijl eenvoudig met grafieken dashboard stijl eenvoudig met grafieken dashboard stijl eenvoudig dashboard stijl eenvoudig dashboard stijl eenvoudig met grafieken eenvoudig
Google, Yahoo, Bing checks? v Google v v v v v v v Google en Bing
Andere zoekmachine rank checks v v x v v x x v v x
Onbeperkt aantal zoektermen x x v x x x x v v v
Onbeperkt aantal URLs v x v x x v v v v v
Pagerank (PR) Checks? x v v v v v v v v v
Ranking Historie Overzicht? v v v v v x v v v v
Moz Indicatoren (PA, DA en Mozrank) x x v v x x x v v x
KEI (keyword efficiency score) x x x v x x x x v x
Backlink Checker x x v v v v x v v x
Sociale media signaal tracking x x v v v x x v x x
Youtube ranking v v v v x v x v v x
Concurrentie tracking x v x v v v x v v x
Dagelijkse rank checking mogelijk x x v v $10 per maand extra v v v v v
Scheduled reports v x v v v v v v v v
Notificaties v x v v x v v v x v
Flexibiliteit rapportages ** ** ** ** * *** ** *** *** *
Grafische kwaliteit rapportages ** ** * *** * *** * ** ** *
Export naar PDF v v v v v v v v v v
Export naar CSV en/of EXCEL v v x v v v v v x x
Overige export mogelijkheden x x x WORD en HTML x x x HTML, TXT, XML, JSON, XMS, HTML, TXT, XML en SQL x
White label reporting v v v v v v v v v v
Login voor klanten x v x v v v x v v x
Google Analytics integratie x v x v v v v v v x
Website analyse tools x x x v v v v v v x
Meer info: Proranktracker.com Ranktrackr.com Ezeeranktracker.com Rankranger.com SheerSEO.com RankWatch.com MicrositeMasters.com AdvancedWebRanking.com Link Assistant Rank Tracker AccurankTracker.com

 

Pakketten en prijzen

De clouddiensten betaal je per maand. Desktop software betaal je eenmalig, maar je hebt wel bijkomende kosten. Ten eerste moet je de inzet van proxyservers zelf regelen en apart betalen. Ook zijn updates niet altijd gratis. Alleen Accuranktracker belooft met nadruk levenslang gratis updates. Bij Rank Tracker moet je na een half jaar betalen voor algoritmewijzigingen.

Het meest aantrekkelijk zijn degenen die een onbeperkt aantal zoekwoorden en url’s toestaan: Ezee, AWR, Rank Tracker en Accuranktracker. Opvallend goedkope aanbieders zijn Ranktronix (cloud) en Accuranktracker (desktop).

Aantal zoekmachines

Sommige SEO rank trackers zeggen, dat ze honderden zoekmachines tracken, maar ze tellen dan de vele regionale versies van zoekmachines apart mee. Alleen Rank Tracker heeft echt een groot aanbod aan lokale zoekmachines (zoals Vinden.nl), de anderen leveren vooral resultaten van Google, Bing en Yahoo.

Lokale resultaten

Om betrouwbare lokale resultaten te kunnen leveren, moeten rank trackers lokale proxyservers gebruiken. Bij desktop software bepaal je dit zelf. Bij de cloud diensten was het niet in alle gevallen duidelijk, of men dit echt doet.

Dagelijkse rank checks

De onderzochte rank checkers bieden alle de mogelijkheid om dagelijks rank checks uit te laten voeren, gescheduled of incidenteel. Alleen SheerSEO rekent hiervoor een meerprijs.

Rack Check Interface

Sommige interfaces zijn relatief eenvoudig, met veel informatie in tabellen en aanvullend wat grafieken. Anderen hebben kleurrijke dashboardstijl.

Ranking Rapportages

Bij al de onderzochte SEO rank trackers kun je in de interface rapporten kiezen, selecties maken, en die vervolgens – met een eigen logo – afdrukken als PDF. Ook kun je de data exporteren als CSV-bestand. Bij sommigen kan de layout van het PDF-bestand verder worden ingesteld. Scheduled reports biedt iedereen. Sommigen bieden ook notificaties bij wijzigingen in ranking

Rank tracking extra’s

De rank trackers bieden vaak extra tracking, zoals signalen uit sociale media of Youtube ranking. Ook biedt men vaak mogelijkheden, om de rankings van de concurrentie in de gaten te houden.

Extra informatie
De meeste rank tracking aanbieders kunnen gegevens van andere diensten ophalen en combineren met de ranking informatie. Ze bieden Google Analytics integratie of uitgebreide webanalysetools gebaseerd op Google Webmaster Tools. Ranktronix, Ezee en Accuranktracker hebben dit niet.

White labeled reporting en klantdiensten

White labeled reporting is voor veel gebruikers van SEO rank trackers van belang, omdat ze voor klanten werken. Alle onderzochte rank trackers bieden deze mogelijkheid. Daarnaast is het bij de meesten ook mogelijk om de klant zelf te laten inloggen, of scheduled reports direct naar de klant te laten sturen.

De beste SEO rank tracker voor 2015

Bij de desktop rank trackers valt Akkuranktracker op als goedkoop en duidelijk systeem, zonder toeters en bellen. Bij de clouddiensten biedt RankWatch veel opties en fraaie rapportagemogelijkheden. Heb je dat laatste niet nodig, dan is SheerSEO een goedkoop en simpel alternatief. RankTronix is nog goedkoper, maar relatief nieuw en beperkt in functies.

[contextly_auto_sidebar id=”TlUzaqVbA8jDsS5Qrw5RHsVTC2UhJann”]

Google Mobile Penalty Opgelopen? Hier de snelle oplossing!

Heeft u niet op tijd uw website klaar gemaakt voor de Google Mobile Update van 21 april? Dan bent u waarschijnlijk achteruit gegaan in de rankings voor zoekopdrachten gedaan met mobiele apparaten. Grote kans dat u nu een groot gedeelte van uw bezoekersaantallen kwijt bent. Gemiddeld genomen was het zo dat 60% van de zoekopdrachten in Google bestond uit zoekopdrachten gedaan vanaf een mobiel apparaat. Dat percentage zal alleen nog maar gaan groeien en Google heeft duidelijk aangegeven dat ze websites die niet goed worden weergegeven op mobiele apparaten lager in de rankings gaan zetten. Dit kan eigenlijk geen Google mobiel penalty worden genoemd omdat een penalty ervoor zal zorgen dat je vrijwel helemaal niet meer vindbaar zal worden maar het zal zeer zeker voelen als een penalty van Google wanneer je inkomsten ineens sterk teruglopen.

Hoe Google Mobiel (on)Vriendelijk Penalty Oplossen?

Zoals we in ons vorige bericht al hadden aangegeven is het dus van belang dat je website goed door de Google mobile test komt. Google geeft de voorkeur aan responsive webdesign zoals ze zelf ook hier aangeven.

Quote Van Google: “Responsief ontwerp is het ontwerppatroon dat door Google wordt aanbevolen.”

Wij bieden responsive webdesign of uw huidige website omzetten naar responsive al aan vanaf €197,- ex. BTW. Zie daarvoor ook ons bericht ->> “Uw Website Responsive Laten Maken” <<-

Responsive Design Bestellen

Oplossingen Google Mobile Straf Opheffen

In totaal zijn er 3 oplossingen om ervoor te zorgen dat uw site de Google mobiele vriendelijk test doorkomen, namelijk:

Responsive Webdesign

Voordelen Responsive Design:

 1. Uw URL blijft hetzelfde dus geen misverstanden bij het delen van uw URL met anderen. Oftewel ze komen altijd bij de responsive versie uit die er altijd goed uitziet op elk apparaat!
 2. U hoeft minder aan linkbuilding te doen om te ranken in Google. Wanneer u namelijk een mobiele website heeft dan heeft deze mobiele site ook een andere URL dan de desktop versie en die heeft nog geen linkwaarde opgebouwd na het publiceren van je nieuwe mobiele site. Het is nog niet duidelijk met hoeveel backlinks je je mobiele site kunt laten ranken in de Google mobile search maar ik verwacht dat dit hetzelfde zal zijn bij Google desktop search. Een leuke test voor de komende tijd voor degene die gekozen hebben voor een mobiele site.
 3. U hoeft slechts 1 website te (laten) maken en onderhouden.

Speciaal Voor Mobiel Geoptimaliseerde Website

Voordelen Mobiele Site:

 1. U kunt de mobiele site beter optimaliseren voor mobiele apparaten. Zo kunt u beter rekening houden met grote knoppen, direct call-to-action, bezoekers direct sturen naar de belangrijkste pagina´s. Een echte mobiele website zal over het algemeen veel minder tekst bevatten en enkele met zorg uitgekozen grote knoppen.

Dynamische Weergave Website

Een dynamische site gebruikt altijd dezelfde URL. Het maakt dan niet uit op apparaat er gezocht wordt. Maar aan de hand van de browser informatie die aangeeft met welk apparaat en resolutie de pagina wordt bezocht zal er een andere HTML versie worden gerendeerd waardoor de site geoptimaliseerd kan worden weergegeven.

Voordelen Dynamische Weergave:

 1. Er kan voor elke apparaat worden geoptimaliseerd op conversie en mobiel vriendelijkheid. Erg veel werk maar voor een site die veel omzet binnenhaalt wel gewenst.

Algemene Regels Voor Mobiel Webdesign

 • Optimaliseer de laadtijd van de web pagina’s, vermijd vooral grote bestanden want die laden niet snel op mobiele apparaten. Maak gebruik van hosted solutions om video´s  en andere grote bestanden op te slaan. Goede voorbeelden zijn Youtube en Amazon s3 waar je bestanden op kunt hosten.
 • De lengte van de meta title tags en meta descriptions beperken tot maximaal 64 karakters.

 

Wilt u uw website responsive laten maken? Wij bieden u zeker de laagste prijs voor de beste kwaliteit.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte aanvraag.

Responsive Design Bestellen

 

[contextly_auto_sidebar id=”vGhSitVwjmmI6TxzE7WezwBIAhl45F5f”]

Website Responsive Laten Maken Vanaf €197,- Eenmalig!

Voorkom Google Mobile Penalty Met Responsive Webdesign!

Komt u website niet door de Google Mobile friendly test? Dan bent u vanaf 21 april waarschijnlijk achteruit gegaan in de rankings voor zoekopdrachten op mobiele apparaten. Voor 21 april maakte dat zoekverkeer gemiddeld gezien meer dan 60% uit van het totale zoekverkeer in Google. Na 21 april is dit percentage per site veel meer gaan verschillen want sinds die tijd zijn websites die niet door de mobiel vriendelijkheid test heen komen minder verkeer gaan binnenhalen uit de Google zoekmachine voor mobiele zoekopdrachten. Websites die wel voorbereid waren zijn toen juist vooruit gegaan in de rankings van Google Mobile Search. Had u niet op tijd uw website responsive laten maken en wilt u het bezoek dat u eerst had weer terug? Dan kunnen wij voor u uw website responsive maken zodat deze er op elk apparaat goed uit komt te zien en uw site de Google mobile test doorstaat. Wanneer Google de mobile filter weer draait zal u uw Google mobiel rankings weer terug krijgen en meer bezoekers gaan uit Google´s zoekmachine voor mobiele apparaten gaan krijgen.

Waarom Site Responsive Laten Maken?

 • Wereldwijd bestaat het gemiddelde Google zoekverkeer voor meer dan 60% zoekverkeer afkomstig van tablets en mobiele telefoons en dat stijgt nog steeds.
 • Naast dat u de Google Mobile update goed doorkomt met een responsive site en u wellicht gaat stijgen voor de Google resultaten voor mobiele zoekdrachten doet u uw website bezoekers een plezier door ze een responsive website voor te schotelen die er dus goed uitziet op hun mobiele apparaat. Uw bounce rate zal een stuk lager worden voor het mobiele website verkeer.
 • Een responsive website kan ervoor zorgen dat uw conversie ratios verbeteren op mobiel en u dus meer omzet maakt via uw website.
Global-Mobile-Use-vs-Desktop-Use

Global Mobile Use vs Desktop Use

Prijzen Responsive Website / Kosten Responsive Webdesign

Wilt u uw website of webshop responsive laten maken? Gemiddeld gezien liggen bij ons de prijzen om een website responsive te maken tussen de €197,- en €700,- ex. BTW. De kosten voor een complete restyling inclusief uw huidige content overzetten naar een WordPress responsive site ligt gemiddeld zo´n 35% hoger.

De kosten zijn afhankelijk van de tijd die de programmeur moet besteden aan het hercoderen en bij responsive webdesign het overzetten van de inhoud van uw website. De prijs om een simpele html website responsive te laten maken ligt tussen de €197,- en €300,-, een WordPress site tussen de €300,- en €600,- en een Joomla site tussen de €350,- en €700,-. De oplevertermijn ligt tussen de 2 en 3 werkdagen, spoedlevering in 1 dag is mogelijk onder voorbehoud en tegen meerprijs.

Kortingen mogelijk bij meerdere sites. Bij afname van responsive webdesign ontvangt u van ons gratis een ranking rapport voor Google Mobile Search Results voor uw 20 belangrijkste zoekwoorden. Zo kunnen we rapporteren wat het effect is van het responsive maken van uw website voor uw rankings in Google mobiele zoekopdrachten.

Voorbeeld verbetering niet responsive design naar responsive website

Hieronder ziet u 2 screenshots van de verbeteringen die we ook voor u site kunnen realiseren. Er is duidelijk zichtbaar dat de site qua weergave op mobile apparaten enorm is verbeterd. De test is gedaan met MobileTest.me en als voorbeeld resolutie is de schermresolutie van de poplaire iPhone 5 genomen.

Verschil met niet responsive design is dat bij de responsive versie de header goed wordt weergegeven en er niet meer horizontaal hoeft te worden gescrolled. De offerte aanvraag formulier is netjes verwerkt aan de onderkant van de pagina waardoor er een duidelijke call-to-action ontstaat wanneer men de hele sales tekst heeft gelezen. En tevens kan men weer eenvoudig van de Nederlandse naar de Engelse taal switchen.

Niet Responsive

Niet Responsive

Wel Responsive

Wel Responsive

 

Klaar om te bestellen?

Neem dan contact op voor een vrijblijvende offerte aanvraag.

Responsive Design Bestellen

 

Enkele websites die wij reeds responsive hebben gemaakt (responsive webdesign & redesign niet meegerekend):

 1. SimpleSeo.nl (WordPress Responsive Gemaakt)
 2. Meubelreiniging.info (HTML Responsive Gemaakt)
 3. Daken.nl (Upgrade Joomla Responsive Gemaakt)
 4. Yetsira.nl (Reponsive WordPress Design)
 5. Verborgen-Gebreken.net (.asp responsive gemaakt)

Als u besteld dan wordt uw website straks ook zo weergegeven op mobiele apparaten:

Responsive webdesign zorgt-voor-goede-weergave op alle schermgrootte

Responsive web design zorgt voor goede weergave op alle schermgrootte

Continue reading


Best Presterende Affiliate Programma´s bij Tradetracker!

Aangezien het bij Tradetracker niet mogelijk is om zoals bij Clickbank op “Gravity score” te filteren om goed presterende affiliate programma´s in je niche te vinden is er eigenlijk geen andere optie dan het zelf uit proberen of vragen aan support. Dat laatste heb ik maar gedaan aangezien optie 1 te lang duurt voordat de resultaten binnen zijn. Veel succes met deze lijst!

Lampen:
– Lampenlicht.nl
– Meerdanlicht.nl
– Mylamp.nl

Woonaccessoires/interieur:
– Fonq.nl
– Vtwonen.nl
– Cookandco.nl
– 5cc.nl

Vakantiehuisjes:
– VillaXL.nl
– Centerparks.nl
– Happyhome.nl
– Belvilla.nl
– Elizawashere.nl
– Topictravel.nl

Autohuur:
– Alamo.nl
– Holidaycars.nl
– Worldwidecampers.nl

Vintage jurken:
– Topvintage.nl
– Misspoppywear.be
– Pinupvintage.com

Mode:
– G-star.com
– Bonaparte.nl
– Missetam.nl
– Promiss.nl

Foto op canvas:
– Canvascompany.nl
– Canvasprint.nl
– Canvasstore.nl

Verzorging/Schoonheid:
– Deonlinedrogist.nl
– Drogisterij.net
– Iciparisxl.nl
– Neckermann.com

Financieel/lenen:
– KredietSpotter.nl
– DeNederlandsekredietmaatschappij.nl
– KredietConcurrent.nl
– De-Leningmakelaar.nl
– Ferratum.nl
– Cashper.nl

Heb je zelf nog goede affiliate programma´s die een goede aanvulling zijn? Laat het weten en deel je kennis!

[contextly_auto_sidebar id=”aWquDZ9kA5EtMzhHTk0DcorAZdY4UP4v”]