Gratis SEO Audit – Zoekmachine Optimalisatie Score Weten?

gratis-seo-quickscanWij kunnen uw website in korte tijd met een grote hoeveelheid van gerichte zoekwoorden naar de top van Google brengen en uw website zichtbaar maken in de zoekmachines. Wij kunnen u helpen bij het verkrijgen van:

 • Meer organisch verkeer / bezoekers
 • Meer verkopen
 • Meer inkomsten
 • Meer geld
 • Meer succes

HOE?
We zullen uw website aanpassen volgens de nieuwste regels van Google, deze intern + extern SEO optimaliseren en u hoogwaardige backlinks bieden die uw website naar de toppagina van Google brengen en u de website bezoekers brengen die op zoek zijn naar uw zoekwoorden.

De rangschikkingsfactoren variëren afhankelijk van het type zoekresultaten dat door Google wordt weergegeven voor een specifieke zoekopdracht. Dat kunnen lokale zoekresultaten zijn (voor zoekopdrachten met een lokale bedoeling, zoals ‘restaurants bij mij in de buurt’) of resultaten die niet erg afhankelijk zijn van de locatie van het apparaat van een gebruiker (bijvoorbeeld ‘online schoenenwinkel’).

De belangrijkste rangschikkingsfactoren voor veelvoorkomende zoekopdrachten zijn:

1) Website Content

De volgende factoren die verband houden met website-inhoud zijn het belangrijkst:

 • Het moet van hoge kwaliteit zijn;
 • Het moet zeer relevant zijn voor de zoekintentie en zoekopdracht;
 • Er moet voldoende inhoud op een website staan;
 • Geen plagiaat van andere websites;
 • Geen duplicatie van inhoud op twee of meer pagina’s van een website;
 • Geen verborgen inhoud.

2) Backlinks / Linkbuilding

Waar wij op letten:

 • Het is beter om meer backlinks van unieke domeinen en hosting accounts (verschillende C-Class IP´s) te hebben (dit kunnen wij leveren uit ons eigen portfolio en hiermee onderscheiden wij ons van de concurrentie);
 • Diversiteit van backlink-ankers;
 • Verscheidenheid aan backlink-typen (backlinks van afbeeldingen, nofollow / dofollow, omleidingsbacklinks);
 • Autoriteit van verwijzende domeinen.

3) Technische optimalisatie

Waar wij op letten:

 • De hoge laadsnelheid van een website (geconfigureerde compressie en caching, geschaalde en gecomprimeerde afbeeldingen);
 • Geen verbroken links, afbeeldingen en 404-foutpagina’s.

4) Optimalisatie op de landingspagina´s

Hier is een lijst met elementen die moeten worden geoptimaliseerd voor relevante zoekwoorden op alle gepromote pagina’s:

 • Titel, beschrijving, H1, H3 en H3-tags;
  ALT-tekst voor afbeeldingen;
  URL-benoeming.

5) Mobielvriendelijkheid

Volgens Google is nu meer dan 50-60% van de zoekopdrachten wereldwijd afkomstig van mobiele apparaten. Dat is de reden waarom Google websites aanmoedigt om over te schakelen naar adaptieve / responsieve ontwerpen of afzonderlijke mobiele versies te maken om de mobiele ervaring van gebruikers te verbeteren (een adaptief ontwerp wordt als de beste optie beschouwd).

Gratis SEO Analyse & SEO Plan Van Aanpak

Laat het ons wanneer u een gratis SEO audit wilt en de SEO optimalisatie score wilt weten voor uw landingspagina(s). Wij maken een analyse via onze SEO tools en komen met een vrijblijvend voorstel en een plan van aanpak specifiek gericht op uw situatie. U zult blij verrast zijn met alle gratis tips die wij u geven wanneer u besluit met ons in zee te gaan. Geef uw landingspagina door via de contactpagina en we sturen u binnen 48 uur ons SEO plan op.


Marktaandeel Zoekmachine Duck Duck Go Groeit Hard!

DuckDuckGo_search-enginePrivacy speelt een steeds grotere rol en vooral techies waarderen het anoniem browsen op zoekmachine DuckDuckGO erg goed aangezien zij de waarde hiervan beter kunnen inschatten. Zo is het namelijk voor kwaadwillenden niet mogelijk om te achterhalen wie de zoekopdrachten uitvoert en is de zoeker minder vatbaar voor phishing, mallware en andere hacking technieken. Traffic op de site is in 2015 gegroeid met maar liefst 73% en Rand Fishkin van Moz heeft aangegeven dat Duck Duck Go de snelst groeiende zoekmachine van het jaar 2016 zal zijn. Wilt u ook anoniem browsen? Neem dan een kijkje op de site van DuckDuckGo.

Infographic Google v.s. DuckduckGo

DuckduckGO_infographic
Credits: http://tech.co/private-browsing-duckduckgo-vs-google-2015-03
[contextly_auto_sidebar]


De 10 Beste SEO Rank Trackers Review 2015

Er zijn een groot aantal SEO rank trackers op de markt. In deze review vergelijken we de tien bekendste en opvallendste aanbieders van 2015 in een overzichtelijke tabel. Drie van de onderzochte rank trackers zijn desktopsoftware, zes zijn cloud diensten. Bij Advanced Webranking (AWR) heb je de keuze uit desktop of cloud. Voor mee uitleg over de vergelijking leest u onderaan de tabel verder.

Product Proranktracker.com Ranktrackr.com Ezeeranktracker.com Rankranger.com SheerSEO.com RankWatch.com MicrositeMasters.com AWR Cloud / AWR Desktop Link Assistant Rank Tracker AccurankTracker.com
Desktop of Cloud? cloud cloud desktop cloud cloud cloud cloud 2 versies desktop desktop
Prijs per Maand? maand maand of eenmalig maand maand maand maand maand of eenmalig eenmalig eenmalig
Goedkoopste pakket $3,95 $17,60 $0 $49 $7 $29 $0 $49 / $199 $0 $47
Duurste pakket $329 $106 $19,99 of $99 $249 $199 $449 $299 $499 / $2999 $299 $47
Updates inbegrepen? v v v v v v v 12 maanden 6 maanden v
Korting bij jaarbetaling ineens? x v x x v v x x x x
Gratis test versie of niet goed geld terug garantie? v v x v v v v v x v
Gratis versie? x x v x x x v x v x
Interface eenvoudig dashboard stijl eenvoudig met grafieken dashboard stijl eenvoudig met grafieken dashboard stijl eenvoudig dashboard stijl eenvoudig dashboard stijl eenvoudig met grafieken eenvoudig
Google, Yahoo, Bing checks? v Google v v v v v v v Google en Bing
Andere zoekmachine rank checks v v x v v x x v v x
Onbeperkt aantal zoektermen x x v x x x x v v v
Onbeperkt aantal URLs v x v x x v v v v v
Pagerank (PR) Checks? x v v v v v v v v v
Ranking Historie Overzicht? v v v v v x v v v v
Moz Indicatoren (PA, DA en Mozrank) x x v v x x x v v x
KEI (keyword efficiency score) x x x v x x x x v x
Backlink Checker x x v v v v x v v x
Sociale media signaal tracking x x v v v x x v x x
Youtube ranking v v v v x v x v v x
Concurrentie tracking x v x v v v x v v x
Dagelijkse rank checking mogelijk x x v v $10 per maand extra v v v v v
Scheduled reports v x v v v v v v v v
Notificaties v x v v x v v v x v
Flexibiliteit rapportages ** ** ** ** * *** ** *** *** *
Grafische kwaliteit rapportages ** ** * *** * *** * ** ** *
Export naar PDF v v v v v v v v v v
Export naar CSV en/of EXCEL v v x v v v v v x x
Overige export mogelijkheden x x x WORD en HTML x x x HTML, TXT, XML, JSON, XMS, HTML, TXT, XML en SQL x
White label reporting v v v v v v v v v v
Login voor klanten x v x v v v x v v x
Google Analytics integratie x v x v v v v v v x
Website analyse tools x x x v v v v v v x
Meer info: Proranktracker.com Ranktrackr.com Ezeeranktracker.com Rankranger.com SheerSEO.com RankWatch.com MicrositeMasters.com AdvancedWebRanking.com Link Assistant Rank Tracker AccurankTracker.com

 

Pakketten en prijzen

De clouddiensten betaal je per maand. Desktop software betaal je eenmalig, maar je hebt wel bijkomende kosten. Ten eerste moet je de inzet van proxyservers zelf regelen en apart betalen. Ook zijn updates niet altijd gratis. Alleen Accuranktracker belooft met nadruk levenslang gratis updates. Bij Rank Tracker moet je na een half jaar betalen voor algoritmewijzigingen.

Het meest aantrekkelijk zijn degenen die een onbeperkt aantal zoekwoorden en url’s toestaan: Ezee, AWR, Rank Tracker en Accuranktracker. Opvallend goedkope aanbieders zijn Ranktronix (cloud) en Accuranktracker (desktop).

Aantal zoekmachines

Sommige SEO rank trackers zeggen, dat ze honderden zoekmachines tracken, maar ze tellen dan de vele regionale versies van zoekmachines apart mee. Alleen Rank Tracker heeft echt een groot aanbod aan lokale zoekmachines (zoals Vinden.nl), de anderen leveren vooral resultaten van Google, Bing en Yahoo.

Lokale resultaten

Om betrouwbare lokale resultaten te kunnen leveren, moeten rank trackers lokale proxyservers gebruiken. Bij desktop software bepaal je dit zelf. Bij de cloud diensten was het niet in alle gevallen duidelijk, of men dit echt doet.

Dagelijkse rank checks

De onderzochte rank checkers bieden alle de mogelijkheid om dagelijks rank checks uit te laten voeren, gescheduled of incidenteel. Alleen SheerSEO rekent hiervoor een meerprijs.

Rack Check Interface

Sommige interfaces zijn relatief eenvoudig, met veel informatie in tabellen en aanvullend wat grafieken. Anderen hebben kleurrijke dashboardstijl.

Ranking Rapportages

Bij al de onderzochte SEO rank trackers kun je in de interface rapporten kiezen, selecties maken, en die vervolgens – met een eigen logo – afdrukken als PDF. Ook kun je de data exporteren als CSV-bestand. Bij sommigen kan de layout van het PDF-bestand verder worden ingesteld. Scheduled reports biedt iedereen. Sommigen bieden ook notificaties bij wijzigingen in ranking

Rank tracking extra’s

De rank trackers bieden vaak extra tracking, zoals signalen uit sociale media of Youtube ranking. Ook biedt men vaak mogelijkheden, om de rankings van de concurrentie in de gaten te houden.

Extra informatie
De meeste rank tracking aanbieders kunnen gegevens van andere diensten ophalen en combineren met de ranking informatie. Ze bieden Google Analytics integratie of uitgebreide webanalysetools gebaseerd op Google Webmaster Tools. Ranktronix, Ezee en Accuranktracker hebben dit niet.

White labeled reporting en klantdiensten

White labeled reporting is voor veel gebruikers van SEO rank trackers van belang, omdat ze voor klanten werken. Alle onderzochte rank trackers bieden deze mogelijkheid. Daarnaast is het bij de meesten ook mogelijk om de klant zelf te laten inloggen, of scheduled reports direct naar de klant te laten sturen.

De beste SEO rank tracker voor 2015

Bij de desktop rank trackers valt Akkuranktracker op als goedkoop en duidelijk systeem, zonder toeters en bellen. Bij de clouddiensten biedt RankWatch veel opties en fraaie rapportagemogelijkheden. Heb je dat laatste niet nodig, dan is SheerSEO een goedkoop en simpel alternatief. RankTronix is nog goedkoper, maar relatief nieuw en beperkt in functies.

[contextly_auto_sidebar id=”TlUzaqVbA8jDsS5Qrw5RHsVTC2UhJann”]

SEO Kalender Met Belangrijke Google Updates

De volgende kalender bevat de belangrijkste SEO updates van Google die de rankings van uw website kunnen beïnvloeden. Een handige referentie om te bekijken wanneer uw rankings veranderen en om te zien of wellicht een Google update de oorzaak kan zijn. U kunt de kalender toevoegen aan uw eigen Google kalender en vervolgens ook eenvoudig embedden op uw eigen site.

Google Panda, Penguin, Hummingbird Google Search Algo Updates

In het volgende overzicht zijn de belangrijkste updates wat verder gespecificeerd:

Gogole Panda, Penguin, Hummingbird Google Search Algo Updates

Bron: Link Assistant

[contextly_auto_sidebar id=”Wkci0r60rbPbUvRWw1E3sUHEyYiVWrZk”]

Google Panda 4.0-update

google-panda-4-tweet-matt-cutts
Matt Cutts hoofd van Google´s web spam team kondigde gisteren op Twitter de Google Panda 4.0 update aan. Dit betekent dat heel veel zoekresultaten zijn gewijzigd en je rankings waarschijnlijk anders zijn dan gisteren.

Een uur na de aankondiging van de nieuwe Panda algoritme update gaf Matt Cutts ook nog even melding van een nieuwe versie van de “Payday Loan” algoritme. De originele Payday Loan algoritme update stamt uit juni 2013. De Payday Loan update is niet gerelateerd aan Google’s Panda of Penguin algoritme updates en richt zich op ‘zeer spammerige zoekopdrachten’.

Welke websites werden naar beneden gerangschikt na synthese updates?

Volgens verschillende rapporten op het web zijn grote sites zoals ebay.com, ask.com en biography.com geraakt en hebben zij tot 70 % van hun Google rankings verloren.

De vaak automatisch aangemaakte content van deze web pagina’s is niet goed genoeg voor het nieuwe ranking algoritme van Google .

Hoe heeft dit invloed op uw webpagina’s?

Als uw website bestaat uit voornamelijk zeer vergelijkbare pagina’s, zal uw site waarschijnlijk worden geraakt door deze nieuwe algoritme update van Google. Hetzelfde zal gebeuren als de inhoud van uw pagina automatisch is aangemaakt .

We werken er hard aan om te analyseren wat er precies is veranderd door deze update. Tot nu toe zien we dat deze update het net zo vaak aan het juiste als aan het verkeerde eind heeft.

Wij zullen u op de hoogte houden van nieuwe updates. Laat ons weten of uw site gestegen of gedaald is, we zijn benieuwd!

Searchmetrics heeft een lijst samengesteld van winnaars en verliezers.
[contextly_auto_sidebar id=”aUzKl9au6gE9ddcSdIFtr36a7GfLmVWC”]


Gratis Web Based Link Extractor Tool

Hyperlinks, ook bekend als “links” worden gebruikt om pagina’s van de website, documenten, etc. met elkaar te verbinden. Links worden gebruikt om door de website en / of naar andere websites, portals, zoekmachines, etc. op het world wide web. Zij kunnen afbeelding of tekst gebaseerd zijn links die doorverwijzen naar een andere locatie. Deze handige tool extract alle hyperlinks van een bepaalde pagina en de bijbehorende attributen zoals: ‘title’, ‘anchor text’ of ‘alt’ tag enz. in een overzichterlijke gecategoriseerde lijst.

Erg handig bij het analyseren van de huidige on page optimalisatie van een website. Je kunt ervoor kiezen om zowel of afzonderlijk de inbound en outbound link te extraheren.

Enter URL:
(e.g. yourwebsite.com)

[contextly_auto_sidebar id=”yvbEen6rv5XwE9FXIWlgbGqwDVKR1w4O”]

Google Concurrent DuckDuckGo Lanceert Nieuwe Versie Zoekmachine

Zoals Time Magazine berrichte op 6 mei lanceert DuckDuckGo volgende maand een nieuwe versie van haar zoekmachine. Deze kleine concurent van Google met zeer veel potentie zal net als Google dan ook zoeksuggesties, plaatjes, nieuwsberichten, producten, videos en lokale map lokaties weergeven in de zoekresultaten. Natuurlijk hebben we dit snel even uitgeprobeerd en zo te zien staan we momenteel 13e op zoekwoord “marketing bureau Amsterdam”. Er valt dus nog wel wat te sleutelen aan de zoekmachine 😉

Waarom DuckDuckGo een goed alternatief is voor Google

De belangrijkste propositie van DuckDuckGo staat ook meteen vermeld op de homepage van deze zoekmachine, namelijk “The search engine that doesn’t track you.”. Dit houdt in dat er geen gegevens over je zoekgedrag worden opgeslagen wat dus wel het geval is bij Google en dat je privacy zo gewaarborgd blijft. Daarnaast probeert deze zoekmachine je antwoorden op vragen te geven waarbij de achterliggende gedachte is dat gebruikers van zoekmachines op zoek zijn naar antwoorden. Veel van die antwoorden worden gegeven op fora en sites zoals Yahoo answers. Naar mijn idee is DuckDuckGo een leuk alternatief maar werkt het nog niet zo goed voor de Nederlandse taal. Ik blijf dus voorlopig nog even Google gebruiken.

Voor een sneak peak naar de nieuwe zoekvariant klik je hier.

'marketing bureau amsterdam op DuckDuckGo' - next_duckduckgo_com__q=marketing+bureau+amsterdam