Google Mobile Penalty Opgelopen? Hier de snelle oplossing!

Heeft u niet op tijd uw website klaar gemaakt voor de Google Mobile Update van 21 april? Dan bent u waarschijnlijk achteruit gegaan in de rankings voor zoekopdrachten gedaan met mobiele apparaten. Grote kans dat u nu een groot gedeelte van uw bezoekersaantallen kwijt bent. Gemiddeld genomen was het zo dat 60% van de zoekopdrachten in Google bestond uit zoekopdrachten gedaan vanaf een mobiel apparaat. Dat percentage zal alleen nog maar gaan groeien en Google heeft duidelijk aangegeven dat ze websites die niet goed worden weergegeven op mobiele apparaten lager in de rankings gaan zetten. Dit kan eigenlijk geen Google mobiel penalty worden genoemd omdat een penalty ervoor zal zorgen dat je vrijwel helemaal niet meer vindbaar zal worden maar het zal zeer zeker voelen als een penalty van Google wanneer je inkomsten ineens sterk teruglopen.

Hoe Google Mobiel (on)Vriendelijk Penalty Oplossen?

Zoals we in ons vorige bericht al hadden aangegeven is het dus van belang dat je website goed door de Google mobile test komt. Google geeft de voorkeur aan responsive webdesign zoals ze zelf ook hier aangeven.

Quote Van Google: “Responsief ontwerp is het ontwerppatroon dat door Google wordt aanbevolen.”

Wij bieden responsive webdesign of uw huidige website omzetten naar responsive al aan vanaf €197,- ex. BTW. Zie daarvoor ook ons bericht ->> “Uw Website Responsive Laten Maken” <<-

Responsive Design Bestellen

Oplossingen Google Mobile Straf Opheffen

In totaal zijn er 3 oplossingen om ervoor te zorgen dat uw site de Google mobiele vriendelijk test doorkomen, namelijk:

Responsive Webdesign

Voordelen Responsive Design:

  1. Uw URL blijft hetzelfde dus geen misverstanden bij het delen van uw URL met anderen. Oftewel ze komen altijd bij de responsive versie uit die er altijd goed uitziet op elk apparaat!
  2. U hoeft minder aan linkbuilding te doen om te ranken in Google. Wanneer u namelijk een mobiele website heeft dan heeft deze mobiele site ook een andere URL dan de desktop versie en die heeft nog geen linkwaarde opgebouwd na het publiceren van je nieuwe mobiele site. Het is nog niet duidelijk met hoeveel backlinks je je mobiele site kunt laten ranken in de Google mobile search maar ik verwacht dat dit hetzelfde zal zijn bij Google desktop search. Een leuke test voor de komende tijd voor degene die gekozen hebben voor een mobiele site.
  3. U hoeft slechts 1 website te (laten) maken en onderhouden.

Speciaal Voor Mobiel Geoptimaliseerde Website

Voordelen Mobiele Site:

  1. U kunt de mobiele site beter optimaliseren voor mobiele apparaten. Zo kunt u beter rekening houden met grote knoppen, direct call-to-action, bezoekers direct sturen naar de belangrijkste pagina´s. Een echte mobiele website zal over het algemeen veel minder tekst bevatten en enkele met zorg uitgekozen grote knoppen.

Dynamische Weergave Website

Een dynamische site gebruikt altijd dezelfde URL. Het maakt dan niet uit op apparaat er gezocht wordt. Maar aan de hand van de browser informatie die aangeeft met welk apparaat en resolutie de pagina wordt bezocht zal er een andere HTML versie worden gerendeerd waardoor de site geoptimaliseerd kan worden weergegeven.

Voordelen Dynamische Weergave:

  1. Er kan voor elke apparaat worden geoptimaliseerd op conversie en mobiel vriendelijkheid. Erg veel werk maar voor een site die veel omzet binnenhaalt wel gewenst.

Algemene Regels Voor Mobiel Webdesign

  • Optimaliseer de laadtijd van de web pagina’s, vermijd vooral grote bestanden want die laden niet snel op mobiele apparaten. Maak gebruik van hosted solutions om video´s  en andere grote bestanden op te slaan. Goede voorbeelden zijn Youtube en Amazon s3 waar je bestanden op kunt hosten.
  • De lengte van de meta title tags en meta descriptions beperken tot maximaal 64 karakters.

 

Wilt u uw website responsive laten maken? Wij bieden u zeker de laagste prijs voor de beste kwaliteit.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte aanvraag.

Responsive Design Bestellen

 

[contextly_auto_sidebar id=”vGhSitVwjmmI6TxzE7WezwBIAhl45F5f”]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *