Youtube Video Marketing, Eenvoudig Hoger Ranken Met Spam Video´s

Ik weet niet hoe lang dit truucje nog gaat werken maar je kunt dus eenvoudig hoger ranken met Spam video´s dan video´s die echt goed informatie geven. Uiteraard geen goede lange termijn strategie dus wordt ook niet aanbevolen voor websites die wat langer mee moeten gaan. Een voorbeeld, ik was aan het zoeken wat Link Claw nu eigenlijk inhoud. Dus ik Google op “Link Claw” en zie daar 2 video´s die mij gaan uitleggen wat “Link Claw” inhoud (slechts een voorbeeld, ik gebruik dit product niet en beveel het niet aan want het is een product om Spam links te indexeren en goede links hebben geen indexer nodig). De eerste video had meteen al voor mij een Spam gevoelig gehalte door het zoekwoord “Scam” in de titel. Dit is een veelgebruikte term in Internet Marketing (IM) voor leden die IM producten reviewen en hiermee willen scoren omdat dit de nieuwsgierigheid wekt van potentiële kopers die bang zijn om een miskoop te doen. Kopers zullen altijd eerst op zoek gaan naar potentiële negatieve reviews voordat zij een aankoop doen en internet marketeers maken gretig gebruik van deze zoekterm om vervolgens dit product wat zij aanmerken als “Scam” in de titel vervolgens te gaan aanprijzen in de hoop dat je op hun affiliate link klikt. Voor mij werkte dit 1,5 jaar geleden ook nog maar nu is deze truc wel erg doorzichtig maar leuk studiemateriaal. Laten we gaan kijken hoe de eerst rankende “Spam” video de echte review video heeft “out ranked”.

Hoog scoren in de zoekresultaten van Youtube

Youtube is nog erg gemakkelijkte “gamen” ondanks dat Youtube al sinds 2006 heeft overgenomenen je zou verwachten dat Google de search algoritmen van Youtube nu ook wel eens op zijn minst een beetje in orde zou moeten hebben. Niets is minder waar, Youtube is eenvoudig te gamen. Wil je in de zoekresultaten met je video komen dan moet je eerst een zoekwoord vinden in je branche waarbij een video in de zoekresultaten voorkomt. Daarna ga je dus net zoals de “Link Claw” video die ik hieronder bespreek zorgen voor meer likes, minder dislikes, meer comments, meer view, langere view tijd, meer embeds en eventueel meer social shares en backlinks.

Hoe de Spam video het won van de echte review video

In mijn voorbeeld waarvan je de zoekresultaten hieronder ziet stond de spam video (totaal geen informatie, slechts een slechte slideshow) dus boven de review video van Link Claw waarbij een persoon de moeite had genomen om een persoonlijke review te geven. De eerste video hoort dus nooit 68 likes te hebben en 1 dislike tegenover 0 likes en 1 dislike. Die ene dislike hebben ze waarschijnlijk zelfs elkaar gegeven en de rest is allemaal “gamed”. Die likes kun je voor een habbekrats kopen op het internet en dan nog maar te zwijgen over automated view tools en comment spam die eenvoudig te posten is om het te doen lijken dat je video interessant is en er interactie ontstaat door jouw video post.  Dit soort video spam werkt erg goed voor affiliate sites en moet je zeker niet proberen voor je echte business. Zorg voor je echte business dat je kwalitatieve content levert die de likes en comments verdient.

link-claw-video

[contextly_auto_sidebar id=”XJgbDPllNq4NULrVJnoyhvCUkILLnFIT”]

One thought on “Youtube Video Marketing, Eenvoudig Hoger Ranken Met Spam Video´s

Leave a Reply

Your email address will not be published.